Spokojnosť n.o.

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

„Ťažký rok 2012“ – Je správne to odvšadiaľ počúvať?

                          Ale ten čas rýchlo letí!  Ani sme sa nenazdali a je tu ďalší rok. Okrem toho, že je priestupný a volebný,  všade okolo nás je opisovaný ako zlý, ťažký, krízový, čítame dokonca o konci sveta. Ešte sme sa ani nespamätali z novoročných osláv a už sme počuli ako bude ťažké prežiť ho. Pomôže nám to? Bude sa nám ľahšie žiť, keď budeme na to stále myslieť pri každej jednej veci, ktorú si  kúpime? Nebude to ďalší stres pre nás? Veď aj bez toho má každý z nás svoje starosti, s ktorými sám bojuje. Média zosilňujú to, čo väčšina z nás pociťuje už dlhšie a snaží sa radšej na to nemyslieť .
                          Rodičia sa snažia pre svoje deti dať  to najlepšie a neraz už strácajú silu bojovať ďalej. Čo nám v tejto situácii pomôže? Každý má iný liek na potlačenie svojich  problémov. Niektoré sú správne,  iné ešte viac ublížia. Veriť v seba, vo svoju rodinu , v to, že bude lepšie a hlavne nevzdávať sa, nám môže pomôcť v tom, aby sme sa zo všetkého nezbláznili.  Nie je to ľahké, najmä pre tých, ktorým nie je jedno, čo bude s nimi a s ich rodinami.  Sme len ľudia a často strácame silu a chuť bojovať. Je to prirodzené, ale treba nájsť v sebe druhý dych. Inak prestávame žiť.
Aj my v našom Nízkoprahovom centre sa  snažíme týchto  rodičov podporiť , aby sa nevzdávali. Aj  napriek tomu, aké prognózy ľudia  počúvajú, snažíme sa im vysvetliť, že hlavne súdržnosťou a vzájomnou podporou,  dokážu riešiť každodenné starosti, ktoré sú okolo nich.
                            Prajeme aj Vám čitateľom, aby tento rok bol pre Vás rokom pozitívnych zmien  a sily napriek tomu, čo všetko v tento rok príde,  žiť život v zdraví, pokoji a láske. 
Viac o našej činnosti sa dozviete na našom FB alebo www.ispokojnost.sk.  Všetky príspevky a blogy si môžete prečítať na www.spokojnost.blog.sk
 

Mgr. Eva Kubíková
Spokojnosť n.o.

Články | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014